onsdag 9. april 2014

Bloggoppgave 11- Analyse av blogg

Jeg og gruppen min valgte å analysere bloggen l0ve.blogg.no av Erica Mohn Kvam, og det generelle ved rosabloggere. Gruppen min bestod av Espen, Henrik, Solveig, Charlotte og Malin. 

Vi gikk gjennom ulike punkt for å finne ut mest mulig om bloggen/bloggene:
-Hvordan kommer verdier og holdninger til uttrykk
-Tekst/bilder//farger/stil 

-Ordbruk 

-Sjanger

-Hvem er mottakerne?

Verdier som kommer til uttrykk her er å se fin ut, være perfekt og rett og slett å være plettfri. Holdningen som bloggeren Erica Mohn Kvam (og resten av rosabloggerne) er at de har et helt perfekt liv med det blonde lange håret sitt der ingenting går galt. Når det er snakk om bloggdesignet er det en blogg med lyse farger, ryddig oppsatt med masse bilder og korte innlegg. Alle rosabloggerne skriver bokmål for å virke mer saklig og bruker småord fra muntlig fortellerform (f.eks "hehh" og "lol"). De skriver veldig direkte ved å samle tankene på et sted, som en dagbok. Det er mest innlegg som dreier seg om hverdagen, men det er også innlegg som inngår sponsorer. De får tilsendt pakker og skal reklamere for dette, selvom de kanskje ikke liker produktet. De fremstår som typiske rosabloggere ved å utnytte stempelet de har fått ved å være pene med platinablondt hår og å ha et perfekt liv. 

Mottakerne er jenter fra 14-19 år. Det som formidles er deres dag og deres perfekte liv. Normene som kommer til uttrykk er at de skal være perfekte på bloggen og ihvertfall ikke noe bilder der de er ute å drikker, men heller et bilde av en kosekveld med venner. Diskursen er at de skal ha de rette klærne, rette sminken, rett accessorize, rette maten og rette humøret. Alt skal være perfekt.

Kilder:
www.l0ve.blogg.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar