onsdag 30. april 2014

Bloggoppgave 3- Sosiale medier og nettkommunikasjon

Bruken av internett er stadig i økning, vi er tilgjengelige hele tiden med android telefoner og Iphoner. Dette gjør at vi øker faren med at folk kan stjele identiteten vårs og bankkontonummer. De er så utrolig lett for de som kan de og vi vet ikke hva de kan gjøre som lett så bare det. Jeg synes ikke det
er spesielt kjekt å vite at noen kan hakke seg inn på min facebook å lese hva jeg har skrevet med vennene mine noe som er veldig privat for meg. Det samme er at de kan komme inn på pc´en min og få tak i bildene mine og utnytte de uten jeg kan vite det. Det er positive og negative sider med at teknologien har kommet så langt som den har og det vil si at vi bruker så utrolig mye tid på nettet og tar ting alt for lettvint i forhold til hva de gjorde før. Barna sitter inne å spiller på dataen hele dagen, i plassen for å være ute å leke med hverandre på lekeplassen.


Vi har utallige  muligheter når det er snakk om internett og kommunikasjon vi kan være på hvor som helst i verden uten problem. Dette gjør det lett å holde kontakt med nøre og kjære, og gjør det lett å følge med hva som skjer rundt om i verden. Vi har det så utrolig lett med alt informasjon vi kan finne ut viss vi lurer på noe. All informasjon vi trenger ligger på nette som gjør det veldig lett å finne. Det eneste vi trenger å gjøre er å søke på det vi lurer på. Men det er jo ikke bare positive sider med internett. Slik som bilder som bli lagt ut av andre uten at du gjerne har sett det eller godkjent det. Bildet forsvinner aldri etter at det har blitt lastet opp som gjør at dette kan komme fram senere i livet når du gjerne skal søke jobb og en har kanskje gjort noe dumt eller opplevd noe dumt som gjør at du kanskje ikke får denne jobben som ikke er så positivt for den som ikke fikk jobben. Eller det med barn og ungdommer som har et utrolig stort press av å være ”på” hele tiden på sosiale medier og internett. Det unge sitter inne å spiller eller sitter på sosiale medier i plassen for å være ute å leke. Barna kan oppleve å bli mobba viss de ikke er sosiale nokk på sosiale medier eller mer populær. Det kan også lett bli nettmobbing, dette kan gjøre at foreldrene ikke får det med seg og barna skjuler det slik at de ikke ser det og for gjort noe med det. Det kan også være skummelt viss de legger til personer som de ikke kjenner og tror det er en person på deres alder men kan være en mann på 40 som snakker med en 15 år gammel jente. Dette er noen skumle greier for vi kan aldri vite hvem som sitter bak den andre skjermen.

Det er så utrolig mye bra som har skjedd etter globaliseringen men alt innen internett og kommunikasjon er ikke like bra for det er så usikkert og det kan fort bli en farlig og negativ situasjon som kan oppstå og du ville bare snakke med noen og få en positiv opplevelse ut av det.



Kilder
30.04.14 , Tittel Slik er ungdommenes skjulte liv på sosiale medier. http://www.dagbladet.no/2014/03/21/tema/pluss/nyheter_pluss/medietilsynet/tv_og_medier/32362877/

30.04.14  http://digiida.wordpress.com/2011/01/27/internett-positive-og-negative-sider/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar