tirsdag 4. februar 2014

Bloggoppgave-10 "Call of duty-BLACK OPS"

Call of duty-Black ops er et skytespill som er en del av en serie av flere spill og har 18 års aldersgrense. Spillet går ut på at du er en snikskyter som skal skyte andre personer som er på motspillerens lag. Det er laget slik at du styrer ”hovedpersonen”  og er i hovedsak et spill for en person, men kan spilles med flere, dette gjør at en kan hjelpe hverandre. Spillet har blitt utviklet av Infinity Ward og Treyarch. Det ble gitt ut av Activision. Spillet ble utviklet for PC først men nå kan en finne på de fleste spille plattformene som Wii, Xbox og Playstation. Spillene i serien er basert på hendelser og kriger som har skjedd i virkeligheten, Black ops som jeg tar for meg har blitt basert på ”den andre verdenskrig”, ”den kalde krig” og ”Vietnamkrigen, spillet skal underholde oss.
Det handler om krig, personen du er og spiller er Alex Mason, som er en tidligere fange fra en arbeidsleir i Sovjetunionen. Alex Mason og Jason Hudson(hjelperen) for da oppdrag som skal gjennomføres de første oppdrager er da å drepe Fidel Castro. Alex får da ulike oppdrag etter hvert som han skal gjøre og fortjenesten med å greie å komme videre er å få nye våpen. Viss du går ned et nivå(level) mister du et våpen. Sjangeren er skytespill/action adventure, det som kjennetegner sjangeren er at du er øynene til personen og det er action hele tiden. Spillet er bygget opp med flere nivå, du må greie første nivå for å komme til andre nivå. Fargene er veldig dystre slik som de er i krig, veldig jordnære farger. Miljøet er som det er under andre verdenskrig med litt dystre og triste bygninger. Karakteren endrer seg ikke gjennom spillet og er en fast type. Temaet er krig og motivet er å redde verden fra de farlige problemene som dukker opp.

Videon viser hvordan spillet begynner, spol fram til 0.40. Du får et godt innblikk hvordan det er.

Spillet har et veldig bra utgangspunkt og baserer spillet på en historie som gjør at det har en sammenheng og mer troverdig. Det er veldig ulike meninger men mange mener det er bra historie og bra grafikk. Min mening om spillet er for min del er det for mye dreping og skyting for de er noe ikke jeg synes så veldig mye om. For meg føles det som til mer du dreper til bedre er det. Spillet har en bra historie som de baserer det på som gjør det mer troverdig og får mer en sammenheng. Graffikken føler jeg som gjør at spillet er bra og en får en virkelighetsfølelse, de hjelper også når det vibrer i fjernkontrollen når en blir skutt.
Dette er hva en mener at spillet hermer etter et annet spill:
“Til å begynne med får jeg stadig følelsen av at Black Ops har lånt mye av sin fortellerteknikk fra Assassin’s Creed-spillene, i nåtiden formidles en overbyggende fortelling – men det er du som spiller som får “oppleve” minnene.”
http://p3.no/filmpolitiet/2010/11/call-of-duty-black-ops/

Min mening om spillet er for min del er det for mye dreping og skyting for de er noe ikke jeg synes så veldig mye om. For meg føles det som til mer du dreper til bedre er det. Spillet har en bra historie som de baserer det på som gjør det mer troverdig og får mer en sammenheng. Graffikken føler jeg som gjør at spillet er bra og en får en virkelighetsfølelse, de hjelper også når det vibrer i fjernkontrollen når en blir skutt.

  
Kilder
http://p3.no/filmpolitiet/2010/11/call-of-duty-black-ops/
http://no.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty:_Black_Ops
http://no.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar