lørdag 27. desember 2014

Diskursanalyse av Ts'en

Jærbuen er en person som er stolt over hvor han/hun kommer fra, setter pris på dialekta. Jærbuen er også kjent som en person som arbeider ekstremt mye og er stolt over arbeidånden sin. Jærbuen er en person som liker og arbeide og vi kan gjerne se på hendene at personen har "arbeidshender".

Stangeland Maskin er en bedrift som ble etablert i 1959 av Trygve Stangeland fra Tjelta i Sola. Før han opprettet bedriften drev han med lanbruksentrepenør hos bønder i Sola og omegn.


Visjonen til Ts-maskin:
Stangeland Maskin sin visjon er å være ledende. Det skal vi være gjennom fokus på verdiene arbeidsglede, forberedt, ryddig og effektiv.
Verdiene di prøve å fremheva er arbeidsmoralen og hvordan de får jobben gjort og at de bryr seg om alle jobber de gjør. For på Jæren like vi å arbeide og verdsetter alt av arbeid vi får gjer. De vil også være ledende og at de skal få gjøre arbeid som folk verdsetter de gjør.


Slagordet er ”Alltid på plass”, dette slagordet synes jeg er et tegn på arbeidsmoralen til jærbuen og stiller alltid opp. Arbeidsmoralen til Jærbuen er jo at de alltid verdsetter arbeidet sitt og gjør alt de kan innen deres kunnskap for at resultatet skal bli bra.  Og slagordet kan en på enn måte å si at di er der når du treng dem.


På nettsiden viser de hvordan de setter pris på de ansatte og har bilde av de ansatte i arbeid. Det har bilde av de som går i arbeidsklær og står gjerne med redskaper som de bruker til arbeidet sitt. Me dette oppnår de etos, som viser at de faktisk bryr seg om sin ansatte. De presenterer seg også på ”Om oss” med dette ”Vi skal være ledene” som henviser til at de har et mål og vil oppnå noe, og at du kan bli med å bidra. Logos kan vi se her for de har klare mål om hva de vil oppnå og at de kommer med et så tydelige mål som ”Vi skal være ledende”.De bruker veldig mye sammensatt tekst for at vi skal bli mer overbevisst om hva målene deres er og illustrer dette i bilder. Og dette vekker patosen til mottakeren. Bruker mye virkemiddel som mange plussord som virkemiddel. Stilen over hele nettsiden og teksten skal være veldig ordentlig og ønsker ett bra inntrykk. På siden kan vi en veldig gjennomført stil med fargene blå og kvit, dette er på grunn av at logen er blå og kvit.


Mye av valgene som er gjort er på grunn av at det er en bedrift som hører til Jæren, som slagordet ”Alltid på plass” som viser den jærske arbeidsmoralen og når di forklarer bedriftens mål så er det at de setter pris på alle oppdragene like mye. Grunnen til denne diskursen er valgt er på grunn av de er en bedrift som er på Jæren og vil vise til den Jærske arbeidsmoralen. Grunnen til at de vil vise til den jærske arbeidsmoralen er på grunn av vi er så stolt over den her på Jæren. Derfor bruker jærske bedrifter dette som en fordel i markedsføringa si.




KILDER
http://www.muligheter.no/1127478#Bedrift=1253939
http://www.tsmaskin.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar