lørdag 4. januar 2014

Symbol

Hakekors/Svastika
Svastika er navnet for symbolet på Indisk. Svastika symbolet betyr ”lykkebringer”. Symbolet har vært brukt rundt om i verden i mange forskjellige kulturer og betyr konkret lykke og kjærlighet. De tyske nazistene endrer hakekorset med å snu det på høykant og gjøre det om til et symbol for den politiske ideologien, det endret betydningen til det motsatte. Dette gjorde mange opprørte og mange land sluttet å bruke hakekorset. Hinduismen i dag er fortsatt hakekorset en stor del av religionen og skal være lykkebringene.






Korset
Korset er det vanligste symbolet vi kan finne innen kristendommen. Korset har blitt brukt som et magisk symbol noen har sett på korset på som noe som bringer hell og lykke. Korset skal være et tegn på Jesu sin korsfestelse, offerdød og lidelse som det blir skreve om i evangeliene i bibelen. Vi bruker korset som et kristent symbol på døden, kirken og i flagg.




Peace merket
Dette er et symbol som skal være et tegn på fred. Det ble originalt laget til en organisasjon som på norsk heter Kampanjen for kjernefysisk nedrustning som hørte til i Storbritannia, den ble designet av Gerald Holtom i 1958. Den store rundingen skal symbolisere jorda, symbolet har blitt brukt av mange men tegnet er kjekt for å ha blitt brukt i hippiebevegelsen.
 



Hjerte
Symbolet hjerte er et utbredt symbol som vi kan finne helt tilbake til antikken. Hjertet skal symbolisere kjærlighet, men også sterke, positive følelser og at noe er verdifullt. Hjertet blir ofte brukt i dikt, poesi, opera, i populære sanger og i bibelen blir hjertet også brukt som symbol.



Yin & Yang
Yin og yang er sentrale begreper innen kinesisk filosofi, og ble antagelig først introdusert i den kinesiske spådom-og filosofiteksten Yijing. Yin er det som er det jordiske og yang det himmelske. Yin og yang er noe som sees på at det er to krefter som utfyller hverandre.





Kilder:
Hakekors: Wikipedia. 03.01.14. Svastika. http://no.wikipedia.org/wiki/Svastika
Korset: Wikipedia. 03.01.14. Kors. http://no.wikipedia.org/wiki/Kors
Peace-merket: 
Wikipedia. Fred. http://no.wikipedia.org/wiki/Fred(03.01.14)
Wikipedia. Peace-merket. http://no.wikipedia.org/wiki/Peace-merket#.C2.ABPeace-merket.C2.BB(03.01.14)
Yin og Yang: Wikipedia. Yin og Yang. http://no.wikipedia.org/wiki/Yin_og_yang(03.01.14)

Hjerte: Wikipedia. Hjerte(symbol). http://no.wikipedia.org/wiki/Hjerte_(symbol)(03.0.1.14)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar